Tippek kisteherautósoknak

3,5 t alatti kisteherautód van és nem szállítasz árut vagy csak saját árut szállítasz?

Hasznos tippeket hoztunk Neked külső szakértőnktől, Dénes Márktól (@akonyvelo71):

A 3,5 tonna alatti kisteherautóknak nem kötelező menetlevelet vezetni, ha saját árut szállítanak, vagy nem szállítanak árut.

Útnyilvántartásra viszont szüksége van ezeknek a kisteherautósoknak is a lízing- és dízel ÁFA visszaigényléséhez (ami sok esetben 100%-ot jelent), valamint a gépjármű költségeinek elszámolásához.

Az útnyilvántartást el lehet készíteni papír alapon is, de tapasztalatunk szerint ez nagyon időrabló és a vállalkozások legnagyobb részében problémát okoz a NAV-álló útnyilvántartás elkészítése, főleg akkor, ha visszamenőleg kell pótolni. A vállalkozó vagy az alkalmazottak elfelejtik vezetni, hogy hol jártak, a bizonylatok elkészítése pedig sok adminisztrációval jár, amire nincs ember a cégnél.

A RoadRecord Online útnyilvántartó program használata egyszerű: a RoadRecord mobil app segítségével menet közben rögzítheted az útjaidat, hó végén pedig a hiányzó utakra automata ajánlást is kaphatsz, és még menetlevél tartót sem kell keresgélned a gépjárművedben! Így a havi útnyilvántartásodat akár 7 perc alatt elkészítheted!

TIPP: Ha egy adott időszakban nem vezettél útnyilvántartást, de a Google fiókodban be volt kapcsolva a Helyelőzmények opció, akkor ezek az utak megvannak és a RoadRecord segítségével NAV-álló útnyilvántartássá alakíthatod őket!

Teszteld le 14 napig teljesen ingyen, kötelezettségek nélkül a RoadRecordot! :)

Kipróbálom a RoadRecordot!

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 785
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere