Melyik útrögzítési üzemmódot válasszam?

A RoadRecord útnyilvántartó mobil app felhasználói négyféle útrögzítési mód közül választhatnak. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb módot, érdemes áttekinteni a lehetőségeket és azokat az előnyöket, amelyek a különböző felhasználási szokásokhoz igazodnak. Ebben a blogcikkben bemutatjuk mind a manuális, mind az automatikus rögzítési módokat, hogy segítsen eldönteni, melyik a legpraktikusabb számodra.

1. Autómozgás figyelése

Ez a mód automatikusan rögzíti a megérkezés helyét, amikor kiszállsz az autóból, és sétára váltasz. A mozgásérzékelés segítségével az app figyeli, hogy mikor fejeződött be az út. Amennyiben nem szállsz ki, az “Állásidő” funkciót használhatod, amellyel beállíthatod, hogy az autó megállásától számítva mikor történjen meg a rögzítés.

  • Előnyök: Nem kell manuálisan beavatkoznod, az útjaid automatikusan rögzülnek. Rugalmas beállítási lehetőségeket kínál a várakozási időre és a partnerek azonosítására.
  • Hátrányok: Nem tudja az adott autót azonosítani, így ha nem állítod be másképpen, akkor is működik, ha másik járművel közlekedsz.

Mikor válaszd?

Válaszd az autómozgás figyelése rögzítést, ha céges járműre vezetsz útnyilvántartást és szeretnéd, hogy útjaid automatikusan rögzüljenek. Ha jellemzően egy járművet használsz és kényelmes, automatikus megoldásra vágysz, ahol nincs szükség külső eszközökre, akkor ez a legjobb választás a számodra.

2. Bluetooth figyelése

Ez az opció lehetővé teszi, hogy a telefonod Bluetooth kapcsolatán keresztül automatikusan rögzítse az útjaidat. Amikor a gyújtást leveszed, és a Bluetooth kapcsolat megszakad, az app menti a megérkezés helyét.

  • Előnyök: A több autós felhasználás esetén automatikusan hozzárendeli az utakat a megfelelő autóhoz. Az útjaid rögzítése automatikus, és nem kell külön rendszámot választanod.
  • Hátrányok: Ha nem szállsz ki az autóból, manuálisan kell rögzítened a partnerlátogatást.

Mikor válaszd?

Válaszd a Bluetooth figyelése rögzítést, ha céges járműre vezetsz útnyilvántartást és szeretnéd, hogy útjaid automatikusan rögzüljenek. Ha több autót használsz és fontos, hogy az app automatikusan azonosítsa a járművet valamint az autód Bluetooth kapcsolata megbízható, akkor ezt a módot érdemes használnod.

3. Telefontöltés figyelése autóban

Az autós telefontöltés megszakításával az app automatikusan rögzíti a megérkezést.

  • Előnyök: Ha nincs Bluetooth az autódban, ez egy jó alternatíva. Az útjaid automatikusan rögzülnek, ha megszakad a töltés.
  • Hátrányok: Csak akkor működik, ha a telefonod csatlakoztatva van a töltőre. Ha nem szállsz ki, manuálisan kell rögzíteni a látogatást. Nem tudja az adott autót azonosítani, így ha nem állítod be másképpen, akkor is működik, ha másik járművel közlekedsz.

Mikor válaszd?

Válaszd a telefontöltés figyelése rögzítést, ha céges járműre vezetsz útnyilvántartást és szeretnéd, hogy útjaid automatikusan rögzüljenek. Ez a mód azoknak hasznos, akik rendszeresen töltik a telefonjukat az autóban. A töltésfigyelés mellett érdemes döntened, ha több olyan járművel is közlekedsz, amelyekre nem szeretnél utat rögzíteni, és/vagy nincs Bluetooth az autódban.

4. Manuális útrögzítés

Ez a lehetőség teljes kontrollt biztosít az útjaid felett. Amikor megérkezel, egyszerűen indítsd el az appot, és egy gombnyomással rögzítheted az út végét.

  • Előnyök: Maximális rugalmasságot és kontrollt biztosít, a leginkább akkumulátor- és adatforgalomkímélő mód. Csak az az út kerül rögzítésre, amit jóváhagysz.
  • Hátrányok: Az érkezéskor manuális beavatkozást igényel, bár ez gyorsan rutinná válik.

Mikor válaszd?

Kiküldetési rendelvény és egyéni vállalkozó útnyilvántartása esetén válaszd a manuális rögzítést, mivel ezekben az esetekben csak a céges útjaidat kell rögzítened. Ha céges autót használsz, de maximális kontrollra vágysz, és nem zavar a minimális manuális munka, neked is a Manuális útrögzítés a legjobb megoldás.

Válaszd ki azt a módot, amely legjobban illeszkedik az igényeidhez és vezetési szokásaidhoz!

Automata útrögzítés beállításai

Az Automata útrögzítés kapcsoló segítségével lehetőség van az automatikus útrögzítés ki-és bekapcsolására, beállítható az is, hogy mikor induljon újra automatikusan.

Az Automata útrögzítési időszak beállításai lehetőség alatt konfigurálható, a hét mely napjain, milyen idősávban működjön az automata rögzítés:

Az Útrögzítések beállításai menüpontban meg lehet adni, hogy milyen hatókörön belül keressen már korábban rögzített partnert (ha pl csak messzebb tudsz parkolni, stb). Tehát ha itt 250 méter van kiválasztva, légvonalban nézve ha talál rögzített partnert, ahhoz fogja elmenteni a látogatást.

Az Autómozgás figyelése rögzítési módnál fontos lehet az állásidő megadása. Ezzel a funkcióval azt tudjuk beállítani, hogy megérkezéskor/megálláskor mennyi idő elteltével rögzítse le az app a helyszínt akkor is, ha nem szállsz ki az autóból, vagy nem viszed magaddal a telefont.

Videó az útrögzítési módokról a RoadRecord mobilalkalmazásban:

 

Töltsd le a RoadRecord iOS vagy Android mobil appot! 14 napig teljesen ingyen, kötelezettségek nélkül letesztelheted, nem fogsz csalódni! :)

 

     

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 785
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere